biocompact

ONS VERHAAL

SAVE WATER, SAVE OUR PLANET. Ongeveer 71% van het aardoppervlak is bedekt met water, slechts 0.3% van al dit water is beschikbaar als potentieel drinkwater.

Door verandering van het klimaat (droogte) en een groeiende bevolking betekent dat we steeds minder water kunnen verbruiken per persoon. Bovendien wordt er veel CO2 verbruikt bij het zuiveren en leveren van drinkwater.

In 2002 richtte Ed biocompact op, om onnodig waterverbruik in de sanitaire ruimte te voorkomen. Zo ging hij samen met zijn klanten water én CO2 besparen. Daarnaast was het ook mogelijk om hiermee circulariteit te bevorderen. Oftewel, save water, save our planet!

Naast water- & CO2 besparing en circulariteit is sinds 2016 ook hygiëne een speerpunt geworden. Onze producten leveren een betere hygiëne in de sanitaire ruimte, zodat de bezoeker daadwerkelijk een gezond en veilig bezoek kan doen aan de sanitaire ruimtes van onze klanten.

Water- & CO2 besparing

Samen met onze klanten hebben we al meer dan 11 miljard liter drinkwater bespaart! Naast de waterbesparing, bespaart dit ook CO2 uitstoot. De productie van 100.000 liter drinkwater staat namelijk gelijk aan 17,5 kilo CO2 uitstoot. Dat betekent dat samen met onze klanten ruim 1,9 miljoen kilo CO2 uitstoot hebben bespaard!

Circulariteit

Belangrijk tijdens het leven op de aarde is dat we zo veel mogelijk teruggeven. Zo is het door nieuwe technologieën mogelijk om fosfaat uit urine te halen. Doordat watervrije urinoirs zorgen dat de urine puur wordt opgevangen, is dit zeer efficiënt. Daarnaast kunnen we biogas en fosfaat terug winnen uit het d.m.v. vacuüm ingezamelde, zeer geconcentreerde toiletwater (eventueel met toevoeging van keukenafval). Op deze manier wordt een belangrijke stap gezet naar circulariteit. En dat is belangrijk, want fosfaat is eindig en is de basis voor meststof in landbouw.

Dit maken we op dit moment mogelijk bij verschillende klanten, waarin de urine (rechtstreeks uit de Urimat watervrije urinoirs) en / of de mix van urine, fecaliën, zeer geconcentreerd toiletwater en eventueel keukenafval (rechtstreeks uit de Jets vacuüm toiletten) wordt opgevangen en uiteindelijk wordt verwerkt tot fosfaat en / of biogas.

Hygiëne verbetering

De laatste jaren is hygiëne steeds belangrijker geworden. 2020 én 2021 stond voor een groot deel in teken van de COVID-19 pandemie, waar iedereen door getroffen is. Daarom zorgen we dat al onze producten hygiëne verbeteren. Zo voorkomen onze watervrije urinoirs en vacuüm toiletsystemen dat er geen bacteriën uit de pot op de gebruiker komen. Dit in tegenstelling tot watergespoelde urinoirs en toiletten. Wel zo fijn!

Standnummer

-

Sectoren

Gebouwinrichting