Acour Lawaaibestrijding

Acour maakt sporten stiller!

Acour Lawaaibestrijding b.v. is sinds 2006 actief met akoestiekverbetering in sportaccommodaties. Inmiddels leverden wij al geluidsreducerende maatregelen voor honderden gymzalen en sporthallen in Nederland.

Sporten in een zaal gaat vaak gepaard met veel geluid. Voor de sporters is dit hinderlijk, maar bij docenten of instructeurs kan dit zelfs leiden tot gehoorschade. Door lawaai en slechte spraakverstaanbaarheid in de sportzaal kampen veel docenten bovendien met stemproblemen.

Gegarandeerd resultaat
Het NOC*NSF heeft in 2005 een norm opgesteld voor akoestiek in sportaccommodaties. Deze normen zijn overgenomen in de Arbocatalogus voor het primair- en voortgezet onderwijs en worden onderschreven door de KVLO.
Acour garandeert dat sportzalen na aanpassing aan de NOC*NSF norm voldoen.

Systemen
Voor het verbeteren van de akoestiek in sportaccommodaties heeft Acour twee typen wandsystemen beschikbaar.

SportWall System wandsysteem
Dit balvaste wandsysteem bestaat uit een impactbestendige topplaat die op een spouw, voorzien van extra absorptie, wordt aangebracht. Door de hoge geluidsabsorptie worden de nagalmtijd verminderd en flutterecho's voorkomen.
De platen kunnen bedrukt worden met afbeeldingen naar keuze.

SportWall Panel wandpanelen
De balvaste SportWall Panel wandpanelen hebben een zachte afwerking. Hierdoor vormen ze, naast een akoestische oplossing ook een bescherming voor de sporters tegen harde, ruwe wanden.

Contact

Theo Appeldoorn
E. theo@acour.com
T. 040-2340888

Standnummer

1.1.06

Sectoren

Gebouwinrichting