Coolmark Airconditioning en Warmtepompen

Coolmark is één van Nederlands meest toonaangevende groothandels op het gebied van koudetechniek, klimaattechniek en watersystemen. Het kantoor en magazijn zijn gevestigd in Barendrecht. Tevens is er een magazijn in Houten, van waaruit airconditioningapparatuur wordt gedistribueerd. We hebben al ruim 46 jaar ervaring op de koeltechnische en airconditioning markt. We weten dus als geen ander wat u verwacht van producten, kwaliteit en service.

Bij veel sportaccommodaties zijn de energiekosten 10-20% van de begroting. De energierekening is daarmee een stevige kostenpost. Het verduurzamen van Sportaccommodaties begint vaak bij het opwekken van energie met zonnepanelen en led-verlichting (elektra). Maar op het gebied van verwarming en tapwater (gas), voor bijvoorbeeld douchen, is nog veel te winnen. Alleen dan is het pas mogelijk om van het gas af te gaan.

Coolmark heeft hiervoor de oplossing en informeert u graag over de mogelijkheden:

  • Tot 90 ºC warm tapwater bij -10 ºC buitentemperatuur.
  • Van 3000 tot 120.000 liter per dag mogelijk.
  • Bespaart tot 54% op energiekosten en 70% op CO₂ uitstoot.
  • All-electric geen gas meer benodigd.
  • Duurzaam, 100% natuurlijk koudemiddel.
  • Bewezen energiezuinig d.m.v. gelijkwaardigheidsverklaring BCRG.
  • Dankzij CEN KEYMARK keurmerk een veilige oplossing.

De toepassing van deze warmtepomptechniek is zeer breed, zoals sportcentra, zwembaden, scholen, appartementencomplexen, hotels, zorginstellingen en de industrie.

Waarom een warmtepomp?
De gebouwde omgeving is de grootste gebruiker van energie en mondiale veroorzaker van CO₂ uitstoot. Warm tapwater neemt ongeveer de helft voor zijn rekening en de opwekking vindt in 90% van alle gevallen plaats op basis van fossiele brandstof: aardgas.

Resultaat
Het resultaat is verbluffend: 54% besparing op energiekosten, 70% op CO₂ uitstoot en geen gebruik van aardgas (100% elektrisch). Dit blijkt uit uitgebreide monitoring van diverse projecten. Daarnaast heeft Nieman Raadgevende Ingenieurs en Bureau CRG onderzoek gedaan naar het opwekkingsrendement. Dit onderzoek is samengevat in een gelijkwaardigheidsverklaring de manier van warm tapwater opwekken in Nederland.

Een duurzaam en aardgasvrij sportcomplex is dus nu al heel goed mogelijk!

Standnummer

2.3.16

Website

Sectoren

Bouw

Gebouwinrichting

Dienstverlening