DrainTalent is winnaar Innovatieprijs Sportaccommodaties 2020

Het hele jaar sporten op natuurgras

"Er gaat niets boven natuurgras. Wel eronder." Zo luidde de intrigerende boodschap van de DrainTalent tijdens Vakbeurs Sportaccommodaties. De innovatie was op 5 maart te bewonderen op stand 2.4.34, maar was al niet onopgemerkt gebleven. De DrainTalent had de nominatie voor de Innovatieprijs Sportaccommodaties 2020 namelijk al op zak en tijdens de beurs werd DrainTalent als winnaar bekroond!

Ontwateren, bewateren, beluchten, bemesten
De DrainTalent is een zelfregulerende reactor gekoppeld aan een drainagesysteem onder het sportveld dat zorgt voor ontwatering, bewatering, beluchting en bemesting. Vier bewerkingen die ervoor zorgen dat een sportveld met natuurgras het hele jaar in topconditie blijft. Voor veel beheerders van sportvelden is dit een meer dan urgente behoefte. De afgelopen jaren zagen zij dit echter steeds meer als een utopie. Kunstgras werd zo een veelgekozen alternatief.

Perfect gras onder alle weersomstandigheden
Nu is daar de DrainTalent met de belofte: een perfecte grasmat onder alle weersomstandigheden. De pijlen van de DrainTalent worden gericht op zowel prof- als amateurclubs. En dat gaat verder dan voetbalclubs. Elke sport die op gras wordt beoefend komt in aanmerking voor de DrainTalent, maar ook zandbodems van paardenbakken kunnen worden voorzien van het volautomatische systeem van de DrainTalent. Volautomatisch wil zeggen dat het systeem constant neerslag, temperatuur en luchtvochtigheid met grote nauwkeurigheid meet. Het reageert autonoom op de weersomstandigheden. Daarnaast houdt de DrainTalent rekening met de zoninstraling en wind: factoren die invloed hebben op de mate waarin de grond van nature droogt. Een sproei-installatie is overbodig doordat de bodem van onderuit wordt bewaterd.