V.V. Wolfaartsdijk wint titel Sportaccommodatie van het Jaar 2020

V.V. Wolfaartsdijk uit het Zeeuwse Wolphaartsdijk is verkozen tot 'Sportaccommodatie van het Jaar 2020'. De vereniging die voetbal, aerobics en peuter- en kleutergym aanbiedt, ontving de branche-award tijdens Vakbeurs Sportaccommodaties in Houten op 5 maart.

Bij de verkiezing staat duurzaamheid centraal. Volgens de jury is de kleine vereniging uit Zeeland de terechte winnaar omdat de club zich op veel vlakken bezighoudt met dit thema. ''VV Wolfaartsdijk is een heel mooi voorbeeld van hoe je duurzaamheid inbedt in je beleid door het standaard op de bestuursagenda te zetten. Daarnaast communiceert de club proactief naar hun stakeholders onder andere door middel van zonneboarding.'' aldus het juryrapport.

Ook de maatschappelijke bijdrage van de club wordt door de jury gewaardeerd: ''Ze zorgen voor bewustwording bij hun omgeving. Daarnaast springt hun innovatieve concept van deelauto's in het oog om de bereikbaarheid van het dorp te vergroten na het wegvallen van openbaar vervoer. Juist deze combinatie van beleid en innovatief pragmatisme verdient een eerste prijs in deze verkiezing.''

De branche-award 'Sportaccommodatie van het Jaar' werd dit jaar voor het eerst uitgereikt en is een samenwerking tussen Vakbeurs Sportaccommodaties, NOC*NSF, Kenniscentrum Sport & Bewegen, Mulier Instituut en Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Iedere sporter is gebaat bij een krachtige sportaccommodatie. Hierin speelt duurzaamheid een sleutelrol. Een duurzame sportaccommodatie is immers toekomstbestendig, is effectief en efficiënt ingericht en creëert optimale sportomstandigheden voor iedereen.

Beste Initaitief Duurzaamheid voor voetbalvereniging Angerlo Vooruit

VV Wolfaartsdijk ging er vandoor met de titel Sportaccommodatie van het Jaar. Maar ook voetbalvereniging Angerlo Vooruit liet zien goed op weg te zijn in verduurzaming. Daarom ontving deze vereniging de award voor Beste Initiatief Duurzaamheid.

In het voorjaar van 2020 wordt de nieuwe sportaccommodatie van de voetbalclub opgeleverd. In het ontwerp is op alle mogelijke vlakken gekozen voor duurzame oplossingen. Zo zijn op alle LED lampen bewegingssensoren aangesloten en hebben de gekozen materialen een FSC-keurmerk.

De jury was ook onder de indruk van de betrokkenheid van de vele vrijwilligers. "Erg bijzonder dat een klein dorp er zo massaal zijn schouders onder heeft gezet". Voorzitter Dirk Willem Tiecken laat weten erg blij te zijn met de prijs. "Het is erkenning voor de inspanning die we hebben geleverd om een zo duurzaam mogelijk complex neer te zetten. En waardering voor het harde werk van al onze vrijwilligers die hun steentje hebben bijgedragen aan dit project." Tiecken heeft al veel leuke reacties gehad van andere verenigingen in de buurt én van de gemeente. Ook aan de Gelderlander ging deze mooie aanmoedigingsprijs niet voorbij.