De nieuwe generatie kunstgras

Een sportgrasveld met uitstekende speleigenschappen, gefocust op atleten en volledig hernieuwbaar in gesloten kringloop. Het was één van onze belangrijkste doelstellingen en Domo® Sports Grass is dan ook trots te kunnen zeggen dit te hebben bereikt met de lancering van de nieuwe Domo® Infinitum backing.

De baanbrekende uitdaging

Al vele jaren zoeken kunstgrasfabrikanten naar een oplossing om afval te verminderen bij de verwijdering van oude kunstgrassystemen. Vorige systemen zijn al recycleerbaar maar dit gebeurt in de vorm van downcycling. Na het recycleren worden granulaten gemaakt die dan kunnen worden gebruikt in producties van andere goederen zoals picknick tafels.

Het creëren van een circulaire economie
Domo® Sports Grass introduceert de nieuwe Domo® Infinitum backing, de volgende stap naar vol-ecologische sportvelden. Domo® Infinitum garandeert een latex-en polyurethaanvrije dekking, herkenbaar aan zijn witte kleur. De nieuwe backing maakt het mogelijk om een kunstgrasveld, aan het einde van levenscyclus, te gaan verwerken tot granulaten die dan kunnen worden hergebruikt als grondstof bij de productie van nieuwe kunstgrasvelden, in dit geval nieuwe kunstgrasvezels. Met andere woorden, we kunnen ze gaan hergebruiken in closed loop.

Langetermijn voordelen
Een met Domo® Infinitum gecoat oppervlak heeft minder materiaal nodig om een uitstekende poolverankering te bekomen. Hierdoor verkrijg je een lichter en flexibeler materiaal met een sterkte CO2 reductie en een positieve impact op het verbruik van natuurlijke bronnen. Dankzij de combinatie van zijn witte kleur en lichter gewicht, wordt het snijden bij installatie eenvoudiger.

Er zijn vele inschattingen over de toekomst van het milieu, maar het blijft een onvoorspelbaar item. Vragen als: "Wat gaat er binnen 10-12 jaar met onze planeet gebeuren?" of "Hoe lang nog voordat alle natuurlijke bronnen zijn uitgeput?" zijn nog steeds niet volledig beantwoord.

Dit betekent dat wij als industrie op lange termijn moeten gaan denken. Maar het allerbelangrijkste is dat de hele industrie samenwerkt aan deze ecologische uitdaging.