Terugblik

Vakbeurs Sportaccommodaties was in 2024 groter dan ooit. Blik hieronder met ons terug op een succesvolle beurseditie! In totaal waren er 2.031 professionals op de beursvloer.

“Mooie gevarieerde beurs. Gezellig druk in de gangpaden, waar actief aan netwerken werd gedaan.” – Bezoeker 2024

Het hele netwerk op één plek

Iedereen uit het vakgebied was op de beurs te vinden: 1.456 bezoekers vonden hun weg naar de Expo Houten en 575 professionals vertegenwoordigden hun organisaties. Iedereen was op één plek bij elkaar om innovaties te zien, nieuwe ontwikkelingen te ontdekken en van elkaar te leren.

Groot aanbod en brede interesse

De hallen van Expo Houten waren goed gevuld. Ruim 180 bedrijven en organisaties bemachtigden een plekje om hun producten en diensten te presenteren. Zo was er voor ieders interessegebied wel een exposant te vinden. Zie in bijgaande grafiek hoe de interesse in verschillende sectoren verdeeld was.

Podium voor kennisdeling

Met 18 sessies stond deze editie garant voor een krachtig lezingenprogramma, mede verzorgd door Kenniscentrum Sport & Bewegen, NOC*NSF, BSNC en KVLO. Tijdens de sessies vergaarde toeschouwers waardevolle kennis over nieuwe ontwikkelingen uit het vakgebied. In totaal zijn de lezingen 542 keer bezocht.

“De lezingen waren erg interessant. Eerlijke verhalen waarin het niet om reclame draaide.” – Bezoeker 2024

In gesprek met de sportbonden

Op het Sportbondenplein sprak je 11 sportbonden én NOC*NSF. De perfecte plek om laagdrempelig met adviseurs aan tafel te gaan en vragen te stellen over de ontwikkeling, financiering en het beheer van jouw vereniging/accommodatie.

Live demonstraties

Ons sportlandschap verandert constant. Gemeenten, accommodaties en beheerders moeten dus weten waar ze in de toekomst op kunnen inspelen. Zo ervaarde je op de beursvloer via live demonstraties sporten die steeds meer aandacht krijgen, zoals urban sports, pump tracks en multifuncitonele arena's.

Goede rapportcijfers

Met de mooie cijfers die bezoekers de beurs gaven, durven wij echt wel thuis te komen. De meeste bezoekers beoordeelde de beurs met een 8. Bedankt voor de leuke reacties! Met de overige feedback gaan wij aan de slag om de editie van volgend jaar nóg beter te maken.


“Grote diversiteit aan bedrijven en instellingen die binnen de niche van sport en bewegen opereren.” – Bezoeker 2024

Tot volgend jaar

De voorbereidingen voor de volgende editie zijn alweer van start gegaan. We ontvangen je dan graag op 20 maart 2025. Tot dan!